Zserbó muffin
 
Hozzávalók : 12 db-hoz
15 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg darált dió
3 evőkanál sárgabarack lekvár + a közepébe
1 cs vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
5 dkg kakaópor (cukrozatlan – kicsit kevesebbet is használhatunk belőle)
10 dkg étcsokoládé

 
Elkészítés:
A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet
kapunk. A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral
elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a
3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a kikevert tojásos, margarinos, cukros masszát és alaposan
összekeverjük. A papírkosárkákkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük
a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk,
kis mélyedést kialakítva a lekvárnak. A masszára durvára vágott
csokidarabokat is szórhatunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.