Zserbó muffin Hozzávalók : 12 db-hoz 15 dkg liszt 15 dkg margarin 10 dkg cukor 3 tojás 10 dkg darált dió 3 evőkanál sárgabarack lekvár + a közepébe 1 cs vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 5 dkg kakaópor (cukrozatlan – kicsit kevesebbet is használhatunk belőle) 10 dkg étcsokoládé Elkészítés: A cukrot és a langyos margarint robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és együtt keverjük tovább, amíg homogén elegyet kapunk. A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a cukorral elkevert darált diót, a durvára vágott csokidarabokat, valamint a 3 evőkanál baracklekvárt összedolgozzuk. Hozzáadjuk a kikevert tojásos, margarinos, cukros masszát és alaposan összekeverjük. A papírkosárkákkal bélelt muffin formákat 3/4-ig töltjük a masszával, majd a közepébe 1-1 kávéskanál baracklekvárt teszünk, kis mélyedést kialakítva a lekvárnak. A masszára durvára vágott csokidarabokat is szórhatunk. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
|
|
|
|