|
Zselés szelet Két „piskótát” kell sütni. Sárga tészta: 10 tojás sárgája, 30 dkg kristálycukor, 15 evőkanál meleg víz, 35 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor. Jól felverjük, kikeverjük, lassú tűznél sütjük. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk. Középső (fehér) tészta: 10 tojás fehérje, 30 dkg cukor, 10 dkg tördelt csoki, 10 dkg vágott dió, 10 dkg zselés cukor összevágva, 20 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor. Jól felverjük, kikeverjük, sütjük. Krém: 1/2 liter tejből, 1 cs. vanília pudingporból pudingot főzünk. 25 dkg Ráma margarin, 1 citrom héja és leve, 20 dkg porcukor. Ezeket habosra keverjük, majd összekeverjük a főzött (ha langyosra hűlt) pudinggal. Összeállítás: Alul sárga lap fele, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a fehér tésztát, rákenjük a krém másik felét, majd a másik sárga lapot rátesszük. Tortabevonóból készült csokoládéval bevonjuk a sütit. Nagy adag, gáztepsiben kell sütni, mert ha nem, akkor jó magas lesz a süti! |
|
 |
 |
|