|
Zebratorta
Tészta: 1
tk. sütőpor, 5 dkg cukor, 12,5 dkg vaj, 1 tojás,
1 csipet só, 30 dkg liszt.
Krémhez:
4 dl tejföl 1,5 dl olaj, 15 dkg cukor, 2 tojás,
2 ek. citromlé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 ek. cukrozatlan
kakaópor, 50 dkg krémesre áttört túró, 25 dkg mascarpone.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele
egy 28 cm-es kapcsos tortaformát.
A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba
teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes
krémet
kapok.
Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport.
Elkezdem a forma töltését. Kettő mártásos kanállal elkezdem kanalazni
felváltva a kétféle krémet. Mindig a tészta közepére öntöm felváltva a
2 fajta krémet, amíg a krémből tart, így lesz csíkos a süti. 175 oC
fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc
alatt készre sütöm. Felvágni csak kihűlt állapotban ajánlatos.
(Én előmelegített sütőben sütöttem - gázsütő 6-os fokozat.)
|
|
|
|