Zebratorta
 
Tészta: 1 tk. sütőpor, 5 dkg cukor, 12,5 dkg vaj, 1 tojás,
1 csipet só,  30 dkg liszt.
Krémhez: 4 dl tejföl 1,5 dl olaj, 15 dkg cukor, 2 tojás,
2 ek. citromlé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 ek. cukrozatlan kakaópor, 50 dkg krémesre áttört túró, 25 dkg mascarpone.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát.
A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok.         Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Kettő mártásos kanállal elkezdem kanalazni felváltva a kétféle krémet. Mindig a tészta közepére öntöm felváltva a 2 fajta krémet, amíg a krémből tart, így lesz csíkos a süti. 175 oC fokra előmelegített sütőbe teszem,   és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak kihűlt állapotban ajánlatos.
(Én előmelegített sütőben sütöttem - gázsütő 6-os fokozat.)