Vaníliás karika
 
Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor + egy kis aroma
2 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
25 dkg margarin
csipet só
1/2 mk szódabikarbóna
 
Tetejére:
15 dkg olvasztott étcsokoládé
 
Elkészítése: 
A száraz hozzávalókat (cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és
szódabikarbónát) összekeverjük a lisztben, majd hozzámorzsoljuk a
margarint, belekeverjük a tojássárgákat, ezután jól összegyúrjuk. 1órára
betesszük a hűtőbe.
Ezután lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd 6-7 mm
vastagságúra nyújtjuk. Szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük és 10 perc alatt világos színűre sütjük.
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk és mikor a karikák kihűltek,
belemártjuk az aljukat, majd csokival felfelé egy tálcára sorakoztatjuk
és megvárjuk, míg megszilárdul rajta a máz.