Vaníliás karika Hozzávalók: 40 dkg liszt 15 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor + egy kis aroma 2 tojássárgája 1 db citrom reszelt héja 25 dkg margarin csipet só 1/2 mk szódabikarbóna Tetejére: 15 dkg olvasztott étcsokoládé Elkészítése: A
száraz hozzávalókat (cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és szódabikarbónát) összekeverjük a lisztben, majd hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a tojássárgákat, ezután jól összegyúrjuk.
1órára betesszük a hűtőbe. Ezután lisztezett deszkára tesszük, még
egyszer átgyúrjuk, majd 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk. Szaggatóval
kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt
világos színűre sütjük. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk és
mikor a karikák kihűltek, belemártjuk az aljukat, majd csokival felfelé
egy tálcára sorakoztatjuk és megvárjuk, míg megszilárdul rajta a máz. |
|
 |
|