|
Vadász
szelet
Hozzávalók:
Tészta:
400 g liszt
50 g porcukor
15 g kakaópor
1 tk szódabikarbóna
2 db tojás
3 ek méz
100 g vaj
100 ml tej
Csokoládékrém:
40 g tejszín ízű pudingpor – vagy vaníliás
300 ml tej
50 g étcsokoládé
125 g puha vaj
100 g porcukor
Kókuszos krém:
40 g tejszín ízű pudingpor - vagy vaníliás
300 ml tej
45 g kókuszreszelék
50 ml habtejszín
100 g porcukor
125 g vaj
Tetejére:
1 ek étolaj
100 g étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta alapjaként a száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd
a vajjal, a mézzel és a tojásokkal összeállítjuk.
3 db egyenlő részre osztjuk a mézes tésztát és egyenként kinyújtva
180°C-on kb. 10 perc alatt kisütjük.
A krémhez pudingot főzünk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és
hozzáadjuk a pudinghoz, amit két egyenlő részre osztunk. Az egyiket
étcsokoládéval, a másikat kókuszreszelékkel keverjük össze,
és hagyjuk teljesen kihűlni.
A lapokat először a csokoládés, majd a kókuszos krémmel kenjük meg.
Végül olvasztott étcsokival vonjuk be, és kis idő után szeletelhetjük
is!
|
|
|
|