Túrótorta, citromos
Hozzávalók:
50 dkg túró 20 dkg cukor - lehet a fele is 15 dkg vaj 2 dl tej
1 tasak lapzselatin
1 citrom reszelt héja - kevés leve
bármilyen gyümölcs - én citrom
2 cs színtelen tortazselé
Elkésztése:
A vajat kiverjük a cukorral. A túrót áttörjük, belereszeljük a citrom
héját. A zselatint vízben áztatjuk - majd langyos tejben elkeverjük a
tűzhelyen, de NEM szabad forrnia. Langyosan belekeverjük a túróba. Egy tortaformába tesszük a masszát, majd hűtőben hagyjuk megkeményedni.
Ezután tesszük rá a citromkarikákat (héjukat levágjuk). A tortazselét elkészítjük a zacskón lévő leírás szerint. Majd
a tortára
öntjük. Hűtőben tartjuk a fogyasztásig.
|
|
|
|