Túrótorta, citromos
 
Hozzávalók:
 
50 dkg túró
20 dkg cukor - lehet a fele is
15 dkg vaj
2 dl tej
1 tasak lapzselatin
1 citrom reszelt héja - kevés leve
bármilyen gyümölcs - én citrom
2 cs színtelen  tortazselé
 
Elkésztése:
A vajat kiverjük a cukorral. A túrót áttörjük, belereszeljük a citrom héját.
A zselatint vízben áztatjuk - majd langyos tejben elkeverjük a tűzhelyen,
de NEM szabad forrnia. Langyosan belekeverjük a túróba.
Egy tortaformába tesszük a masszát, majd hűtőben hagyjuk
megkeményedni. Ezután tesszük rá a citromkarikákat (héjukat levágjuk).
A tortazselét elkészítjük a zacskón  lévő leírás szerint.
Majd a tortára öntjük.
Hűtőben tartjuk a fogyasztásig.