Túrós-szilvás süti
 
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 3-4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 1 evőkanál vaníliás cukor,
- reszelt citromhéj
- kb. 75 dkg szilva,
- fahéj
- 4 dkg vaj v. margarin
- 2-3 evőkanál kekszmorzsa v. zsemlemorzsa

 
Elkészítése:
A szilvákat megfelezem és 5 dkg porcukor és fahéj keverékében fél órát pihentetem. Ez alatt elkészítem a tésztát.
A túrót a tojások sárgájával, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral kikeverem, hozzáadom a reszelt citromhéjat, végül a lisztet és a tojásfehérjéből vert kemény habot.
A massza felét kivajazott-lisztezett tepsibe kanalazom, a tetejét kirakom a lecsepegtetett szilvával, majd betakarom a túrós tészta másik felével.
A tetejére morzsolom a vajat, meghintem kekszmorzsával és előmelegített 170 fokos sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt tűre már nem ragad a massza. Ez kb. fél óra.

 
Akár melegen, akár hidegen fogyasztható!