Túrós-pudingos csiga
Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg liszt
3 csapott evőkanál cukor
3 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
1 db tojás
5 dkg vaj
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
A kenéshez kevés olvasztott vaj
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
4 evőkanál cukor
7 dkg mazsola áztatva - elhagyható
25 dkg túró
a citrom másik felének a reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (az élesztőt a langyon
tejben
felfuttatjuk) - majd kelesztjük meleg helyen, - kb.
50 perc.
A pudingot (tej, pudingpor, 2 féle cukor) megfőzzük. Melegen
belekeverjük a túrót, citromhéjat,
kihűtjük. A tésztát kinyújtjuk,
megszórjuk a töltelékkel, feltekerjük és 2 cm-es darabokra
vágjuk.
Tepsibe tesszük, tetejét olvasztott vajjal lekenjük. 180
fokra
előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt
megsütjük- sütőfüggő.
A csigákat sütés előtt fél óráig még hagyjuk kelni.
Ha megsültek
a csigák még melegen, újból lekenjük a tészta
részét olvasztott vajjal.
Porcukorral megszórjuk!
|
|
|
|