Túrós-pudingos csiga
 
Hozzávalók:
 
Tésztához:
  60 dkg liszt
  3 csapott evőkanál cukor
  3 dl langyos tej
  2,5 dkg élesztő
  1 db tojás
  5 dkg vaj
  1 csipet só
  fél citrom reszelt héja
  A kenéshez kevés olvasztott vaj
 
Töltelék:
  1 csomag vaníliás pudingpor
  3 dl tej
  4 evőkanál cukor
  7 dkg mazsola áztatva - elhagyható
  25 dkg túró
  a citrom másik felének a reszelt héja
  1 csomag vaníliás cukor
 
Elkészítése:
  A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (az élesztőt a langyon tejben
  felfuttatjuk) - majd kelesztjük meleg helyen, - kb. 50 perc.
  A pudingot (tej, pudingpor, 2 féle cukor) megfőzzük. Melegen
  belekeverjük a túrót, citromhéjat, kihűtjük. A tésztát kinyújtjuk,
  megszórjuk a töltelékkel, feltekerjük és 2 cm-es darabokra vágjuk.
  Tepsibe tesszük, tetejét olvasztott vajjal lekenjük. 180 fokra
  előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük- sütőfüggő.
  A csigákat sütés előtt fél óráig még hagyjuk kelni. Ha megsültek
  a csigák még melegen, újból lekenjük a tészta részét olvasztott vajjal.
  Porcukorral megszórjuk!