Túró rudi golyó Hozzávalók: kb. 20 darabhoz 25 dkg tehéntúró 5 dkg darált háztartási keksz 3 evőkanál méz 1 közepes citrom reszelt héja és leve + 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó 1-2 evőkanál olaj Elkészítés: A túrót villával összetörjük, (vagy botmixerrel simára keverjük - túrótól függ) hozzáadjuk a mézet, a citrom reszelt héját és levét, valamint a darált kekszet és jól összedolgozzuk. Majd 20 egyforma golyót formázunk a masszából, beletesszük egy zárható süteményes dobozba és mélyhűtőbe tesszük kb. 30 percre. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal. A mélyhűtőből kivett kekszgolyókat fokpiszkálóra szúrjuk, megmártjuk az olvasztott csokiban és sütőpapíros tálcára helyezzük. Betesszük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen. Hűtőben tároljuk a fogyasztásig. |
|
|
|
|