Túró rudi golyó
 
Hozzávalók: kb. 20 darabhoz
 
25 dkg tehéntúró
5 dkg darált háztartási keksz
3 evőkanál méz
1 közepes citrom reszelt héja  és leve
+ 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
1-2 evőkanál olaj   
 
 
Elkészítés:
 
A túrót villával összetörjük, (vagy botmixerrel simára keverjük - túrótól
függ) hozzáadjuk a mézet, a citrom reszelt héját és levét, valamint
a darált kekszet és jól összedolgozzuk.
Majd 20 egyforma golyót formázunk a masszából, beletesszük egy zárható
süteményes dobozba és mélyhűtőbe tesszük  kb. 30 percre.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal.
A mélyhűtőből kivett kekszgolyókat fokpiszkálóra szúrjuk, megmártjuk
az olvasztott csokiban és sütőpapíros tálcára helyezzük.
Betesszük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.
Hűtőben tároljuk a fogyasztásig.