 |
Túró rudi torta Hozzávalók: Piskóta: ˇ 5 tojás ˇ 15 dkg liszt ˇ 15 dkg cukor ˇ 1 cs sütőpor ˇ 2 ek kakaópor Krém: ˇ 1 cs zselatin ˇ 20 dkg porcukor ˇ fél kg túró ˇ 2 dl tejföl ˇ 2 cs vaníliás cukor ˇ 1 citrom reszelt héja ˇ fél citrom leve ˇ 4-5 dl habtejszín - (Én Hulala, ezért nem tettem bele zselatint) Tetejére: ˇ csokimáz - tortabevonó Elkészítése: A
tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre
felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a
felvert tojáshoz adjuk óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. Egy 24
cm-es (Én 26 cm-es) tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a
masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Hagyjuk a formában kihűlni, majd két lapba vágjuk. A krémhez : A
tejfölt elkeverjük a porcukorral, majd a túrót, citrom levét és héját,
valamint a vaníliás cukrot hozzáadva alaposan elkeverjük. 2-3 ek vizet
langyosra melegítünk és feloldjuk benne a zselatint, amit a túrós
krémbe forgatunk. A tejszínt nem túl keményre felverjük, majd
összeforgatjuk a túrós krémmel. Az egyik lapot visszatesszük a
formába és a tetejére simítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük, majd ha
megdermedt a teteje, rátesszük a másik lapot is. A forma oldalát levéve csokimázzal leöntjük. |
|
|
|