Túró rudi torta
 
Hozzávalók:
 
Piskóta:
ˇ    5 tojás
ˇ    15 dkg liszt
ˇ    15 dkg cukor
ˇ    1 cs sütőpor
ˇ    2 ek kakaópor
    Krém:
ˇ    1 cs zselatin
ˇ    20 dkg porcukor
ˇ    fél kg túró
ˇ    2 dl tejföl
ˇ    2 cs vaníliás cukor
ˇ    1 citrom reszelt héja
ˇ    fél citrom leve
ˇ    4-5 dl habtejszín - (Én Hulala, ezért nem tettem bele zselatint)

 
Tetejére:
ˇ   csokimáz - tortabevonó
 
Elkészítése:
A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a felvert tojáshoz adjuk óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. Egy 24 cm-es (Én 26 cm-es) tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd két lapba vágjuk.

 
A krémhez :
A tejfölt elkeverjük a porcukorral, majd a túrót, citrom levét és héját, valamint a vaníliás cukrot hozzáadva alaposan elkeverjük. 2-3 ek vizet langyosra melegítünk és feloldjuk benne a zselatint, amit a túrós krémbe forgatunk. A tejszínt nem túl keményre felverjük, majd összeforgatjuk a túrós krémmel.
Az egyik lapot visszatesszük a formába és a tetejére simítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt a teteje, rátesszük a másik lapot is.

 
A forma oldalát levéve csokimázzal leöntjük.