Tiramisu
 
(saját módosítással – tojás nélkül)
 
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta (kb. 24 db), 200 ml
habtejszín, 250 dkg mascarpone, ízlés szerint porcukor
(kb. 4 evőkanál), kb. 2 dl lefőzött kávé, 2 evőkanál rum,
cukrozatlan kakaópor.
A tejszínt a porcukorral felverni, apránként belekeverni a
mascarponét. A babapiskótákat beleforgatjuk (gyorsan,
mert hamar felszívja) a kávé és a rum keverékébe.
Egy üvegtálba először egy nagyon kicsi krémet kenünk,
erre rakjuk le sorban a kávé (hideg) és rum keverékébe
mártott babapiskótát, majd a krém felét kenjük rá, ezután
rászitáljuk a kakaóport, majd ismét a babapiskóta,
krém, és végül ismét a kakaópor.
Ha kész vagyunk, akkor fóliával takarjuk le, és tegyük a
hűtőbe tálalásig.
Én előző este szoktam elkészíteni.