 |
Tiramisu szelet - másképpen Piskóta hozzávalói: (2 lapot sütünk, így a hozzávalók 2-szer kellenek) 3 egész tojás 3 ek liszt 3 ek cukor fél csomag sütőpor 1 dl olaj Krém hozzávalói: 1 csomag vaníliás puding 3 dl tej 500 g mascarpone 1 csomag zselatin fix 5 dl habtejszín 100 g porcukor vanília aroma - ízlés szerint Kell még: babapiskóta kávé rum aroma Elkészitése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek cukorral, a sárgáját 2 ek cukorral fehéredésig habosítjuk. A sárgájához hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, amiben elkevertük a sütőport. Hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a fehérjét. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit és 180°C-os sütőben sütjük 15-20 percig. Ezt a folyamatot megismételjük, mert két piskótalapra van szükségünk. A vanília pudingot megfőzzük a 3 dl tejben. Ha édesebbre szeretnénk a krémet tehetünk bele pár kanál cukrot. A krémhez a kihűlt pudingot kihabosítjuk a mascarponével, hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát és a zselatin fixet, majd hozzákeverjük a felvert tejszínhez. Abban a tepsiben amiben a piskótákat sütöttük, visszatesszük az egyik piskótát és erre kenjük a krém felét. A babapiskótát a kávéba áztatjuk és felsorakoztatjuk a krémen. Jöhet a krém másik fele (hagyjuk egy keveset a tetejére), majd a másik piskóta. Megkenjük kevés krémmel és megszórjuk kakaóporral. Legalább fél napra hűtőbe tesszük. Kakaós piskótával is készíthetjük. |
|
|
|