Tiramisu szelet - másképpen
 
Piskóta hozzávalói:
(2 lapot sütünk, így a hozzávalók  2-szer kellenek)

 
3 egész tojás
3 ek liszt
3 ek  cukor
fél csomag sütőpor
1 dl olaj

 
Krém hozzávalói:
1 csomag vaníliás puding
3 dl tej
500 g mascarpone
1 csomag zselatin fix
5 dl habtejszín
100 g porcukor
vanília aroma - ízlés szerint

 
Kell még:
babapiskóta
kávé
rum aroma

 
Elkészitése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük
1 ek  cukorral, a sárgáját 2 ek cukorral fehéredésig habosítjuk.
A sárgájához hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet,
amiben elkevertük a sütőport.
Hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a fehérjét.
Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit és 180°C-os sütőben
sütjük 15-20 percig.
Ezt a folyamatot megismételjük, mert két piskótalapra van szükségünk.
A vanília pudingot megfőzzük a 3 dl tejben. Ha édesebbre szeretnénk
a krémet tehetünk bele pár kanál cukrot.
A krémhez a kihűlt pudingot kihabosítjuk a mascarponével, hozzáadjuk
a cukrot, a vanília aromát és a zselatin fixet, majd hozzákeverjük
a felvert tejszínhez.
Abban a tepsiben amiben a piskótákat sütöttük, visszatesszük az egyik
piskótát és erre kenjük a krém felét.
A babapiskótát a kávéba áztatjuk és felsorakoztatjuk a krémen.
Jöhet a krém másik fele (hagyjuk egy keveset a tetejére),
majd a másik piskóta.
Megkenjük kevés krémmel és megszórjuk kakaóporral.
Legalább fél napra hűtőbe tesszük.
Kakaós piskótával is készíthetjük.