Tejszínes-pudingos szelet
 
Hozzávalók a tésztához: kb. 20x30 cm-es tepsihez
  5 tojás
  18 dkg kristálycukor
  1 dl olaj
  1 dl langyos víz
  1 cs. sütőpor (12 g)
  25 dkg finomliszt
  2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
 
A vaníliás pudinghoz
  8 dl tej
  10 dkg kristálycukor
  2 csomag vaníliás pudingpor
 
A tetejére:
  4 dl habtejszín – én HULALA
  1 csomag habfixáló – én nem, a HULALA miatt
  1 púpos evőkanál porcukor
  1-2 csipet őrölt fahéj - elhagyható
 
Elkészítés:
Először elkészítjük a pudingot.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral habbá verjük (fehéredésig), hozzákeverjük az olajat és a vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet is.
A massza felét a kivajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral kibélelt)  egyengetjük. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd a világos masszára kanalazzuk.
A forró pudingot egyenletesen rákanalazzuk a tepsiben lévő tésztamasszára, és a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.  (sütőfüggő, ezért végezzünk tűpróbát!)
A megsült, még forró süteményt óvatosan borítsuk ki és  hagyjuk teljesen kihűlni!
A habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval előírás szerint verjük kemény habbá, majd kenjük a kihűlt sütemény tetejére. Aki szereti: szórja meg a 1-2 csipet őrölt fahéjjal.