|
Tejszínes-pudingos szelet Hozzávalók a tésztához: kb. 20x30 cm-es tepsihez 5 tojás 18 dkg kristálycukor 1 dl olaj 1 dl langyos víz 1 cs. sütőpor (12 g) 25 dkg finomliszt 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor A vaníliás pudinghoz 8 dl tej 10 dkg kristálycukor 2 csomag vaníliás pudingpor A tetejére: 4 dl habtejszín – én HULALA 1 csomag habfixáló – én nem, a HULALA miatt 1 púpos evőkanál porcukor 1-2 csipet őrölt fahéj - elhagyható Elkészítés: Először elkészítjük a pudingot. A
tésztához az egész tojásokat a cukorral habbá verjük (fehéredésig),
hozzákeverjük az olajat és a vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet
is. A massza felét a kivajazott/lisztezett tepsibe (vagy
sütőpapírral kibélelt) egyengetjük. A másik felébe óvatosan
belekeverjük a kakaóport, majd a világos masszára kanalazzuk. A
forró pudingot egyenletesen rákanalazzuk a tepsiben lévő
tésztamasszára, és a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig
sütjük. (sütőfüggő, ezért végezzünk tűpróbát!) A megsült, még forró süteményt óvatosan borítsuk ki és hagyjuk teljesen kihűlni! A
habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval előírás szerint verjük
kemény habbá, majd kenjük a kihűlt sütemény tetejére. Aki szereti:
szórja meg a 1-2 csipet őrölt fahéjjal. |
|
|
|
|