 |
Tejszínes-mézes krémes Tészta: 30 dkg liszt 1 kávésk. szódabikarbóna 10 dkg porcukor 5 dkg vaj, vagy RÁMA 1 evőkanál méz 1 tojás és 1 sárgája Krém: 1 liter tej 2 vanília ízű pudingpor 2 evőkanál liszt 1 vaníliás cukor 3 tojás sárgája 15 dkg porcukor 10 dkg margarin Hab: 3 evőkanál kristály cukor 1 cs vanilíás cukor 1/2 l Hulala tejszín A lapok tetejére 12 dkg porcukor 1/2 csomag karamella ízű pudingpor 2 evőkanál olaj 2 evőkanál forró víz Elkészítése: A porcukrot, tojást, margarint, mézet, szódabikarbónát gőz felett felverjük. Belekeverjük a lisztet. Kettéosztjuk és kb. gáztepsi méretre kinyújtjuk. (sütés kb. 10-15 perc) A vaníliás krémhez a pudingporokat a liszttel elkeverjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaniliás cukrot, majd a tejjel megfőzzük. Amikor kihűlt, a cukorral habosra kevert margarinnal összekeverjük. A tejszínt, a vaniliás cukrot és a kristálycukrot keményre felverjük. Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet. Erre megy a tejszín hab. A másik lappal befedjük. A tetejére a 12 dkg porcukrot a karamellás pudingporral és a forró vízzel, az étolajjal símára keverjük, és a tészta tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük. Másnap lehet szeletelni. |
|
 |  |  |
|