Tejszínes gombás csirke
 
Hozzávalók: 80 dkg csirkecomb vagy csirkemell - én csirkemellből készítem. 50 dkg gomba, - én rakok bele kb.
1 kg gombát is. 10 dkg margarin, 0,5 dl fehérbor - lehet vörösbor is, szerintem azzal is finom. 4 dl tejszín, vagy tejföl, 1 egész tojás, 1 evőkanál liszt, bármilyen zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, oregáno, csombor, ki melyiket szereti) és só.
A tojást, a bort és a lisztet jól összekeverjük, majd ebbe a masszába mártogatjuk a besózott húsdarabokat. Egy magasabb falú tepsit/tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a húst, majd közé, ill. a tetejére a felaprított gombát. Ráöntjük a tejszínt, melybe ízlés szerint zöldfűszert kevertünk. Rámorzsoljuk a maradék margarint és lefedve sütjük. Rizzsel tálaljuk.