Szupertorta
 
Tészta:
5 tojást (- én 7 tojás, mert kicsik voltak) szétválasztunk, a sárgáját habosra
keverjük. 20 dkg cukorral, 1 citrom levével és 2 evőkanál vízzel.
18 dkg lisztet elkeverünk 2 evőkanál kakaóporral, 1 csomag sütőporral,
és beledolgozzuk a sárga masszába.
2 dkg cukorral felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan azt is
hozzáforgatjuk. Félgömb alakú, kivajazott, kilisztezett kb. 20 cm átmérőjű
formába (– Én 26 cm-es) simítjuk, a sütőrácson kiegyensúlyozva
előmelegített sütőbe toljuk, és közepesen meleg sütőben sütjük,
35-40 percig, illetve addig, amíg a beleszúrt fogvájóra már nem ragad
tészta.
Kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, négy vékony szeletre vágjuk.

 
Krém:
2 dl felvert habtejszínből (HULALA), 25 dkg puha gesztenyemasszából,
5 dkg mascarponéból, - (én kb. 125 dkg) néhány csepp rumból vagy
rumaromából puha krémet készítünk, a krémet a tortaszeletek közé töltjük.
1 tábla tortabevonó csokit vízgőz fölött megolvasztunk, és annyi vajat
vagy olajat keverünk hozzá, hogy kenhető krémet kapjunk.
A krémmel bevonjuk a tortát, egy kicsit hagyjuk dermedni, majd szép sorban kirakjuk 2 csomag (kb. 60 dkg- én 50 dkg) rumkókusz
csokigolyóval.
Vigyázzunk csúsznak a golyók!