|
Szilveszteri
töltött tojás (óra)
Hozzávalók:
Franciasaláta alap, 6 főtt tojás, 1 zsemle, só, bors, mustár, 1 kicsi
tubus majonéz, 2 dl tejföl, 1 tubus piros arany.
A franciasalátát egy kerek tálra tesszük, szépen elsimítjuk. A tejföl
és a majonézből kevert mártással bevonjuk, rákenjük.
A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, kivesszük a sárgájukat, az
áztatott zsemlével jól összekeverjük, (turmixgép habverőjével) kevés
mustárral, majonézzel, sóval, pici olajjal, borssal
ízesítjük. Majd ezt a tojáskrémet visszatöltjük a tojás fehérjébe.
A megtöltött tojásokat ráhelyezzük a tálra úgy, hogy az egy óra legyen.
Utána a piros arannyal számokat írunk rá. Az óra mutatója lehet
marinált paprikából, vagy főtt sárgarépából - én abból készítem.
Franciasaláta:
- én csak az adagokat körül-belülre tudom leírni. Nem szoktam mérni.
60 dkg borsó, 1/2 kg sárgarépa, 10 szem burgonya. Ezeket külön-külön
megfőzzük sós (ízlés szerint) vízben, leszürjük. Majd ha kihűlt
összekeverjük a majonézes mártással. (a répát kis darabokra, a
burgonyát kisebb kockákra vágjuk) Teszek még bele apróra vágott ecetes
uborkát - ezt is ízlés szerint.
Mártás:
kb. 3 kicsi pohár tejföl, egy nagy tubus majonéz (lehet több is, ízlés
szerint), mustár, örölt bors, só, cukor, ez is mind ízlés szerint,
kevés étolaj. Ezeket jól összekeverjük megkóstoljuk és utána még
ízesíthetünk.
|
 |
 |
 |
 |  |
|