Szilveszteri töltött tojás   (óra)
 
Hozzávalók: Franciasaláta alap, 6 főtt tojás, 1 zsemle, só, bors, mustár, 1 kicsi tubus majonéz, 2 dl tejföl, 1 tubus piros arany.
A franciasalátát egy kerek tálra tesszük, szépen elsimítjuk. A tejföl és a majonézből kevert mártással bevonjuk, rákenjük.
A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, kivesszük a sárgájukat, az áztatott zsemlével jól összekeverjük, (turmixgép habverőjével) kevés mustárral, majonézzel, sóval, pici olajjal,  borssal ízesítjük. Majd ezt a tojáskrémet visszatöltjük a tojás fehérjébe.
A megtöltött tojásokat ráhelyezzük a tálra úgy, hogy az egy óra legyen. Utána a piros arannyal számokat írunk rá. Az óra mutatója lehet marinált paprikából, vagy főtt sárgarépából - én abból készítem.
Franciasaláta: - én csak az adagokat körül-belülre tudom leírni. Nem szoktam mérni.
60 dkg borsó, 1/2 kg sárgarépa, 10 szem burgonya. Ezeket külön-külön megfőzzük sós (ízlés szerint) vízben, leszürjük. Majd ha kihűlt összekeverjük a majonézes mártással. (a répát kis darabokra, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk) Teszek még bele apróra vágott ecetes uborkát - ezt is ízlés szerint.
Mártás: kb. 3 kicsi pohár tejföl, egy nagy tubus majonéz (lehet több is, ízlés szerint), mustár, örölt bors, só, cukor, ez is mind ízlés szerint, kevés étolaj. Ezeket jól összekeverjük megkóstoljuk és utána még ízesíthetünk.