Sonkás-ananászos csirkemell
 
Hozzávalók: 1 filézett csirkemell, 15 dkg sonka - eredeti recept szerint, (én sonka helyett bacon szalonnával készítem, így is finom), 1 doboz ananász konzerv, (lehet egész, vagy darabolt is), 3 dl tejszín, trappista sajt, só és
gyömbér a fűszerezéshez.
A csirkemellet szeletekre (kisebb darabokra) vágjuk, a sóval és gyömbérrel (én nem használom) beszórjuk. Egy közepes tűzálló tálba rétegesen rakunk egy sor húst, egy sor ananászt és egy sor sonkát, amíg tart a hozzávalókból. A rétegelés sonkával fejeződik be, melynek tetejére rászórjuk a reszelt sajtot. Leöntjük a tejszínnel, és a sütőben - közepes lángon - addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra sül.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.