Sajttekercs
 
Hozzávalók: 40 dkg eidami sajt, (én trappista sajtból
szoktam készíteni), kőrözött kb. 25 dkg túróból,
(ízlés szerint ki, hogy szereti) 15 dkg gépsonka.

 
Elkészítése: a sajtot egészben annyi forró vízbe tesszük,
hogy a víz kissé ellepje. A lassan forrásban lévő vízben
addig tartjuk, amíg megpuhul. Utána deszkára tesszük,
és vizes sodrófával vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
Gyorsan kell vele dolgozni. (Én mivel trappistából
készítem, lehet, ez a sajt keményebb és nehezebben puhul,
ezért kisebb darabokba teszem bele a vízbe, csak hát így
„foltozni” kell a kinyújtott sajtot, hogy téglalap alakú
legyen. Előfordul, hogy a sajtmassza nem elég puha,
akkor tegyük vissza a vízbe, hogy újra nyújtható legyen.)
A kinyújtott sajtra kenjük a kőrözöttet, rárakjuk a
gépsonkát, majd feltekerjük, mint egy bejglit.
Folpackba csavarjuk, és hűtőbe tesszük kb. egy napra.
Tálaláskor fél cm széles szeletekre vágjuk.