Pulykatorta
(én csirkemellből készítettem)
 
Hozzávalók:
1 kg pulykamell filé, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 db tojás,
10 dkg liszt, 2 dl tej, 10 dkg vaj, 20 dkg trappista sajt,
20 dkg füstölt sajt, 1 pohár tejföl, só, darált bors.

 
A pulykamell filét szeleteljük fel vékonyra, majd kissé
ütögessük meg klopfolóval. Daráljunk rá borsot és sózzuk
meg. Öntsük a tejet egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát,
majd áztassuk bele a hússzeleteket – kb. fél óra – lehet több
is. Üssük fel a tojásokat egy tálba, villával verjük fel.
A lisztet szórjuk egy másik tálba.
Kenjünk ki vajjal egy ovális tűzálló üvegtálat, majd először
mártsuk lisztbe a beáztatott hússzeleteket, utána a felvert
tojásba, és tegyük egymás mellé a sütőedénybe. Ha megtelt
az edény alja szórjunk rá a reszelt sajtokból, majd ismételjük
meg a rétegezést. Ismét sajt kerüljön rá. Addig rétegezzük,
míg a hús el nem fogy. A maradék lisztet, tojást,
fokhagymás tejet keverjük össze a tejföllel, és öntsük  a
hússzeletekre. Forró sütőben 150 fokon (gáz 6-os fokozat)
süssük kb. 35-40 percen keresztül. Ha elkészült szeleteljük
fel cikkekre és tálaljuk tányérokra.
Én köretként krumplipürét adtam mellé.