Preckedli
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg sertés zsír
15 dkg margarin    
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 db tojás
reszelt citromhéj
dió kristálycukor keveréke a tetejére
 
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd
kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás
cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütünk 1 egész tojást
és 1 tojássárgáját, majd addig gyúrjuk míg a tészta összeáll.
Ne legyen se túl lágy se túl kemény  (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet
bele tenni, hogy összeálljon).
1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és
tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. A diót apróra daraboljuk, és
kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét felvert
tojásfehérjével lekenjük majd a cukros dióba belefordítjuk. Ezután a diós
felével felfelé egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Aki nem szereti a diót,
lehet csak kristálycukorral is megszórni! Előmelegített sütőben közepes
lángon, szép világos színűre sütjük (kb. 15-20 perc).
A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.