 |
Preckedli Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg sertés zsír 15 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg kristálycukor 1 csomag sütőpor 2 db tojás reszelt citromhéj dió kristálycukor keveréke a tetejére Elkészítés: A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütünk 1 egész tojást és 1 tojássárgáját, majd addig gyúrjuk míg a tészta összeáll. Ne legyen se túl lágy se túl kemény (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon). 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. A diót apróra daraboljuk, és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük majd a cukros dióba belefordítjuk. Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Aki nem szereti a diót, lehet csak kristálycukorral is megszórni! Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütjük (kb. 15-20 perc). A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a tetejét porcukorral megszórjuk. |
|
 |
|