Piskótás tekercs szelet
 
Hozzávalók:
 
Piskóta tekercshez:
6 db  tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 cs sütőpor, egy pici étolaj,
sütőpapir.

 
A barna tészta hozzávalói:
6 tojás, 15 dkg kristály cukor, 2 evőkanál víz ,4 evőkanál rétes liszt, fél csomag sütőpor,        15 dkg  darált dió, 2 evőkanál kakaó.

 
Krém:
6 dl tej,  2 cs  vanilia puding,  20 dkg  ráma,  15 dkg  cukor
Tetejére:  csoki máz

 
Elkészítés:
3 tojás ságáját 3 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadunk egy csöpp
étolajat, 3 kanál lisztet, és a tojások kemény habját óvatosan bele keverjük.
Sütőpapírral bélelt 25x 35 cm -es tepsiben megsütjük. Vízes konyharuhával
két oldalról tekerjük fel, mint a rádió tekercset. Ezt még egyszer
megismételjük, így két tekercsünk lesz. Vízes konyha ruhával feltekerjük
kétoldalról, és hűlni hagyjuk. Ha kihült, megkenjük barack lekvárral.
Középen ketté vágjuk, így 4 tekercsünk lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, majd elkészítjük a barna tésztát...
6 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, a többi hozzávalóval együtt jól
kikavarjuk. a végén a tojások kemény habja következik. A piskóta
tekercsek közé egyenletesen elosztjuk úgy hogy a tetejére is maradjon
egy kevés. Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.

 
Krém:
6 dl. tejben 2 cs. vanilia pudingot felfőzünk, és hűlni tesszük. 20 dkg,
margarint, 15 dkg porcukorral kikeverünk, és a kihűlt krémmel jól össze
dolgozzuk. Ha a tésztánk kihült, a krémet a tetejére kenjük, és
egyenletesen elsimítjuk. Csoki máz kerül a tetejére. Én a Dr. Oetker
étcsoki mázt használtam, csak tasakostól fórró vízbe kell tenni, és a sarkát
kivágni a tasaknak, és rácsorgatni a krém tetejére, majd elkenni.