Orosz túrós lepényke
 
Hozzávalók:
ˇ 15 darabhoz:
ˇ 50 dkg félzsíros tehéntúró
ˇ 5 evőkanál liszt
ˇ 2 db tojás
ˇ 1 csomag vaníliás cukor
ˇ 2 evőkanál cukor
ˇ kevés olaj a sütéshez


A tálaláshoz:
görög joghurt (vagy tejföl ízesítve egy kis cukorral)
szeder

 
Elkészítés:
 1. A túrót elektromos habverővel simára keverem (kb. 3-4 perc). Akkor kész, ha a massza egyállagú lesz, és nem lesznek különálló szemcsék. Ha nem lehet simára keverni a túrót, akkor valószínileg nagyon száraz a túró. Ezt úgy lehet orvosolni, hogy 1-1,5 evőkanál tejfölt adunk hozzá.

 
 2. Hozzáadom a többi alapanyagokat, alaposan elkeverem.
 
 3. Vizes kézzel golyókat formázom, lelapítom egy kicsit, és forró olajban, közepes lángon kisütöm. Addig kell sütni a lepényeket, míg a szélük rózsaszín nem lesz, akkor lehet megfordítani (ez kb. 1-1,5 perc).
 
 4. Kiveszem egy papírtörlőre, joghurttal, szederrel díszítem. Lekvárral, málnahabbal, tejszínnel is tálalható.