Orosz túrós lepényke Hozzávalók: ˇ 15 darabhoz: ˇ 50 dkg félzsíros tehéntúró ˇ 5 evőkanál liszt ˇ 2 db tojás ˇ 1 csomag vaníliás cukor ˇ 2 evőkanál cukor ˇ kevés olaj a sütéshez
A tálaláshoz: görög joghurt (vagy tejföl ízesítve egy kis cukorral) szeder Elkészítés: 1.
A túrót elektromos habverővel simára keverem (kb. 3-4 perc). Akkor
kész, ha a massza egyállagú lesz, és nem lesznek különálló szemcsék. Ha
nem lehet simára keverni a túrót, akkor valószínileg nagyon száraz a
túró. Ezt úgy lehet orvosolni, hogy 1-1,5 evőkanál tejfölt adunk hozzá. 2. Hozzáadom a többi alapanyagokat, alaposan elkeverem. 3.
Vizes kézzel golyókat formázom, lelapítom egy kicsit, és forró olajban,
közepes lángon kisütöm. Addig kell sütni a lepényeket, míg a szélük
rózsaszín nem lesz, akkor lehet megfordítani (ez kb. 1-1,5 perc). 4. Kiveszem egy papírtörlőre, joghurttal, szederrel díszítem. Lekvárral, málnahabbal, tejszínnel is tálalható. |
|
|
|