Mirinda szelet
 
Tészta: 6 tojás sárgája, 6 evőkanál kristálycukor, ezt habosra keverjük, beleteszünk 4 evőkanál lisztet, a 6 tojás felvert habját, 1 dl étolajat, 2 evőkanál kakaót, 1 cs. sütőport. Ezt kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük.
 
Töltelék: 25 dkg túró, 25 dkg margarin, vagy vaj, 20 dkg porcukor. Ezeket habverővel jó habosra kikeverjük, majd a tésztára kenjük.
 
"Zselés máz": 2 cs. vaníliás pudingpor, 7dl mirinda ütítő, (lehet narancsszörp is szódával készítve) 2 evőkanál cukor. Ezeket megfőzzük. Amikor már kezd közepesen sűrűsödni levesszük a tűzről és félig kihűlve (langyos) kenjük rá a túrós töltelékre. Hideg helyre tesszük.