Mézes zserbó
 
Lapokhoz: 45 dkg sima liszt, 1 egész tojás, 2 evőkanál méz,
15 dkg porcukor, 2 evőkanál tej, 5 dkg margarin,
1 kávéskanál szódabikarbóna, sárgabarack íz.
A mézet, cukrot, tejet és a margarint megfőzzük, majd a
sima liszttel meg a szódabikarbónával, a tojással
összegyúrjuk. 3 részre osztjuk. Még langyosan 3 egyforma
lapot nyújtunk, és külön-külön megsütjük.
Töltelék: 2 dl tej, 2 evőkanál rétesliszt, 20 dkg porcukor,
25 dkg RÁMA margarin, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál
rum.
A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk. Amíg hűl, a
margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a
vaníliás cukrot, a rumot, majd kanalanként a kihűlt pépet.
Az első lapot megkenjük vékonyan a lekvárral, majd
rákenjük a krém felét, majd a második lapot, ezt is
megkenjük lekvárral, majd rá a krém, a harmadik lap.
Csokimázzal bevonjuk.