|
Méteres
kalács
4 tojás sárgáját 25 dkg porckorral
habosra keverjük, majd 1 dl langyos vízzel és 1 dl étolajjal lassan
felengedjük. Adunk hozzá még 25 dkg lisztet, 2 dkg sütőport, majd a 4
tojás keményre vert habját.
A tésztát kettő felé osztjuk. Egyik fele a fehér, a másik barna lesz.
A barnába 4 dkg kakaót, 1 evőkanál étolajat, 1 evőkanál langyos vizet teszünk.
A kétféle tésztát külön-külön őzgerinc formában sütjük meg. Krém: 1./ 20 dkg porcukor, 15 dkg vaj, vagy margarin, jól kikeverjük. Krém: 2./ 1 cs. puncs pudingport 1 kanál tejjel és cukorral elkeverünk.
Az egészet 2 dl hideg tejhez öntjük és állandó keverés mellett sűrűre
főzzük.
Ha kihűlt, akkor az 1./ krémmel összekeverjük.
A kétféle tésztát felszeleteljük, a bordáknál. A krémmel úgy ragasztjuk
össze, hogy egy fehér tészta, krém, egy barna tészta, krém…
Ha kész, akkor csokimázzal (tortabevonó) leöntjük.
Ferdén szeleteljük.
|
 |
 |
 |
|