Méteres kalács
 
4 tojás sárgáját 25 dkg porckorral habosra keverjük, majd
1 dl langyos vízzel és 1 dl étolajjal lassan felengedjük.
Adunk hozzá még 25 dkg lisztet, 2 dkg sütőport, majd a
4 tojás keményre vert habját. A tésztát kettő felé osztjuk.
Egyik fele a fehér, a másik barna lesz. A barnába 4 dkg
kakaót, 1 evőkanál étolajat, 1 evőkanál langyos vizet
teszünk. A kétféle tésztát külön-külön őzgerinc formában
sütjük meg.
Krém: 1./ 20 dkg porcukor, 15 dkg vaj, vagy margarin, jól
kikeverjük.
Krém: 2./ 1 cs. puncs pudingport 1 kanál tejjel és cukorral
elkeverünk. Az egészet 2 dl hideg tejhez öntjük és állandó
keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, akkor az
1./ krémmel összekeverjük. A kétféle tésztát felszeleteljük,
a bordáknál. A krémmel úgy ragasztjuk össze, hogy egy
fehér tészta, krém, egy barna tészta, krém… Ha kész, akkor
csokimázzal (tortabevonó) leöntjük. Ferdén szeleteljük.