Meggyes-pudingos pite
 
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mk só
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 ek tejföl
reszelt citromhéj

 
Töltelék:
8 dl meggylé
5 ek cukor
2 csomag vanília puding
fahéj
magozott meggy(kb.70-80dkg)

 
Elkészítése:
A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk,
hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk,rákenjük a pudingos krémet, amibe előtte belekeverjük a magozott meggyet.
Rátesszük a másik lapot és lassú tűzön
(180 fokon kb.30-40 perc alatt -sütőfüggő-) szép pirosra sütjük.
(Tepsi méret 25×35 cm)