Mascarponés túrókocka
 
Tészta:
22,5 dkg margarin
22,5 dkg nádcukor vagy kristálycukor
4 db tojás
21 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
4 dkg kakaópor
 
Krém:
25 dkg túró
3-5 evőkanál porcukor
1 cs vaniliás cukor
ízlés szerint pár csepp vanília aroma - elhagyható
1/2 citrom leve
25 dkg mascarpone
4-5 dl Hulala tejszín
 
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el. A túrót áttörjük, elkeverjük a porcukorral,
vaniliás cukorrral, vanilia aromával és a citrom levével. Majd hozzáadjuk
a mascarponet, és jól kikeverjük. Közben felverjük a Hulala-t és nagy
részét a túró krémhez keverjük, A többit félretesszük a díszitéshez.
A margarint fehéredésig  keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a
tojásokat, jól kikeverjük.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojásos
keverékhez, és simára keverjük. A masszát két felé osztjuk, és sütőpapírral
bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
Ha a lapok kihűltek, az alsó lapra rákenjük a krém háromnegyed részét,
rátesszük a második lapot, és megkenjük a maradék krémmel.
Tejszínhabbal díszítjük. - Én csokipöttyökkel szórtam meg. - lehet
rolettivel is dísziteni!
Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük!