|
Mascarponés túrókocka Tészta: 22,5 dkg margarin 22,5 dkg nádcukor vagy kristálycukor 4 db tojás 21 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor 4 dkg kakaópor Krém: 25 dkg túró 3-5 evőkanál porcukor 1 cs vaniliás cukor ízlés szerint pár csepp vanília aroma - elhagyható 1/2 citrom leve 25 dkg mascarpone 4-5 dl Hulala tejszín Elkészítés: Először a krémet készítjük el. A túrót áttörjük, elkeverjük a porcukorral, vaniliás cukorrral, vanilia aromával és a citrom levével. Majd hozzáadjuk a mascarponet, és jól kikeverjük. Közben felverjük a Hulala-t és nagy részét a túró krémhez keverjük, A többit félretesszük a díszitéshez. A margarint fehéredésig keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és simára keverjük. A masszát két felé osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Ha a lapok kihűltek, az alsó lapra rákenjük a krém háromnegyed részét, rátesszük a második lapot, és megkenjük a maradék krémmel. Tejszínhabbal díszítjük. - Én csokipöttyökkel szórtam meg. - lehet rolettivel is dísziteni! Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük! |
|
| |
|