|
Mandula (mandula forma kell a sütéshez) Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, 28 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 1 tojás sárgája, egy kevés fahéj, egy kevés sütőpor, 1 evőkanál kakaópor. Ezeket összedolgozzuk és vékonyan a formába nyomkodjuk, nem túl sötétre sütjük. (javaslat: a formából még melegen ütögessük ki a tésztát) Krém: 2,5 dl tej, 2 tojás sárgája, 2 dkg rétesliszt. Ezekből sűrű pépet főzünk. 20 dkg vaj, vagy margarin, 15 dkg porcukor, habosra keverjük, majd a kihűlt pépet és kb. 2 kávéskanál mandula aromát teszünk bele. Ezzel a krémmel töltjük meg a mandula formájú tésztákat és kettőt összeragasztunk. Nekem ebből az adagból lett kb. 200, vagyis 100 db. mandula. |
|
|
|
|