Mandula
(mandula forma kell a sütéshez)
 
Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, 28 dkg margarin,
20 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 1 tojás sárgája,
egy kevés fahéj, egy kevés sütőpor, 1 evőkanál kakaópor.
Ezeket összedolgozzuk és vékonyan a formába nyomkodjuk,
nem túl sötétre sütjük. (javaslat: a formából még melegen
ütögessük ki a tésztát)

 
Krém: 2,5 dl tej, 2 tojás sárgája, 2 dkg rétesliszt.
Ezekből sűrű pépet főzünk.
20 dkg vaj, vagy margarin, 15 dkg porcukor, habosra
keverjük, majd a kihűlt pépet és kb. 2 kávéskanál mandula
aromát teszünk bele.

 
Ezzel a krémmel töltjük meg a mandula formájú tésztákat és
kettőt összeragasztunk. Nekem ebből az adagból lett
kb. 200, vagyis 100 db. mandula.