|
Madártej szelet Hozzávalók a tésztához: ˝ csomag sütőpor, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, 8 tojás fehérje. (Én szoktam tenni bele kb. 2 evőkanál olajat is) A krémhez: 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 8 dl tej, 1 evőkanál liszt, 2 cs. vaníliaízű pudingpor, 8 tojás sárgája. A tetejére: 2-3 dl növényi tejszín (én Hulala tejszínt használok) Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet, és sütőpapíros vagy kikent, kilisztezett tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-14 perc alatt megsütjük. A tojássárgájából, pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főzünk. A Rama margarint a porcukorral felhabosítjuk, és összekeverjük a kihűlt krémmel, ezután a tésztára simítjuk. Tetejére kenjük a keményre vert tejszínhabot. A tejszínhabot lehet nyomózsákba is tenni és kis virág alakokat formázni belőle, vagy ahogy a képen én is csináltam, - villával mintáztam. |
 |
 |
 |
|