Lekváros papucs
 
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
2 dkg élesztő
6 dkg porcukor
2,5 dl tejföl
lekvár

 
Elkészítése:
Az élesztőt a tejföl felébe keverjük. A lisztet, a vajjal elmorzsoljuk, az
élesztős tejfölt, a cukrot és a maradék tejfölt hozzáadjuk. Összegyúrjuk
a tésztát, majd letakarjuk és háromnegyed órán át pihentetjük.
(A lekváros papucsokat leveles vajas tésztából is elkészíthetjük.)
A tésztát két részre osztjuk és lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
Tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk a tésztát és mindegyiknek a
közepébe teszünk egy teáskanál lekvárt.
A kocka két szemközti csücskét a lekvárra hajtjuk,
kicsit összenyomkodjuk, hogy megtapadjon.
180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.