Kijevi krémes
 
Hozzávalók:
 
Tészta:
40 dkg finomliszt
20 dkg margarin vagy vaj
8 dkg porcukor
1 tasak sütőpor (12g)
2 evőkanál tejföl
4 db tojássárga (L-es)
csipet só

 
Diós hab:
4 db tojásfehérje (L-es)
16 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
Egy maréknyi durvára vágott dió a tetejére

 
Krém:
5 dl tej (2,8 %-os)
2 tasak vaníliás pudingpor (80 g)
1 tasak vaníliás cukor  (10 gramm)
Ezt össze kell főzni és ki kell hűteni!
20 dkg margarin vagy vaj
18 dkg porcukor
Ezt kifehéredésig felverni, majd a pudinggal habosra keverni!

 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 felé osztjuk.  kb. 25x35 cm-re
nyújtjuk.                                                                    
Tetejére kenjük a diós habot, és úgy sütjük. Az egyik lapra teszünk még
durvára vágott diót is - ez lesz a teteje. A lapok közé kenjük a krémet.
Sütés: alsó + felső 180 fokon kb. 13 - 15 perc.