Kijevi krémes Hozzávalók: Tészta: 40 dkg finomliszt 20 dkg margarin vagy vaj 8 dkg porcukor 1 tasak sütőpor (12g) 2 evőkanál tejföl 4 db tojássárga (L-es) csipet só Diós hab: 4 db tojásfehérje (L-es) 16 dkg kristálycukor 20 dkg darált dió Egy maréknyi durvára vágott dió a tetejére Krém: 5 dl tej (2,8 %-os) 2 tasak vaníliás pudingpor (80 g) 1 tasak vaníliás cukor (10 gramm) Ezt össze kell főzni és ki kell hűteni! 20 dkg margarin vagy vaj 18 dkg porcukor Ezt kifehéredésig felverni, majd a pudinggal habosra keverni! Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 felé osztjuk. kb. 25x35 cm-re nyújtjuk.
Tetejére kenjük a diós habot, és úgy sütjük. Az egyik lapra teszünk még durvára vágott diót is - ez lesz a teteje. A lapok közé kenjük a krémet. Sütés: alsó + felső 180 fokon kb. 13 - 15 perc.
|
|
|
|
|
|