|
Kakaós csokis csiga Hozzávalók: Tészta: 60 dkg finomliszt, 3 dl langyos tej, 3 dkg friss élesztő, 8 dkg kristálycukor, 1 csapot mokkás kanál só, 1 evőkanál vaníliás cukor vagy 1 db vanília rúd kikapart belseje, 5 dkg puha vaj. Összedolgozzuk, cipót formázunk belőle és kb 10-15 percig pihentetjük. Ezután kinyújtjuk rákenjük az olvasztott vajat, megszórjuk a cukor és a kakaó keverékével és a csokival. Feltekerjük, feldaraboljuk, megkenjük a tojással. 20 percig még kelesztjük szobahőmérsékleten. Az alaptészta folyadék felvétele, a liszt sikértartalmától függően változhat + 3-5 cl tej hozzáadásával. Töltelék: 5-8 dkg éppen hogy felolvasztott vaj, 2-5 dkg kakaópor, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg kemény étcsokoládé gorombára vágva, vagy étcsokoládé pasztilla (granulátum), kenéshez 1 egész tojás. Még 20 perc kelesztés. Sütése 200 C fokon 12-15 perc - sütőfüggő. Ebből az anyag mennyiségből 25 db szép csigát lehet kihozni. Ha a fagyasztóba szeretnétek eltenni belőle a felvágás után közvetlenül egy frissen tartó fóliával fedett tálcára egymás mellé téve tegyétek a mélyhűtőbe és amikor teljesen megfagyott össze lehet önteni egy zacskóba azokat! Fagyasztás utáni felhasználása: Miután kivettétek - kiolvasztás szoba-hőmérsékleten. Ismételt egy jó fél órás kelesztés, de ez előtt már le lehet kenni tojással, miután megkelt, minden a hagyományos módon történjen! |
|
|
|