Jugoszláv krémes
 
A kakaós tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
1 dl víz
1 dl étolaj
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

 
A tekercsekhez:
7 tojásról piskóta
baracklekvár

 
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor (lehet helyette 5 evőkanál rétesliszttel is)
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
0,5 dl víz
2 teáskanál zselatin ( ha HULLALA tejszínt használsz, akkor nem kell szerintem + a víz sem)

 
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk.
 
A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a porcukrot (amit habosra kevertünk)  a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
 
A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.
 
Összeállítás:
barna tészta
krém
szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
krém
barna tészta

 
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!