 |
Jugoszláv krémes A kakaós tésztához: 6 tojás 30 dkg porcukor 1 dl víz 1 dl étolaj 30 dkg liszt 2 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor A tekercsekhez: 7 tojásból piskóta baracklekvár A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor (lehet helyette 5 evőkanál rétesliszttel is) 5 dl tej 25 dkg margarin 20 dkg cukor 2,5 dl habtejszín 0,5 dl víz 2 teáskanál zselatin ( ha HULLALA tejszínt használsz, akkor nem kell szerintem + a víz sem) A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A
krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot
keményre verjük. A margarint és a porcukrot (amit habosra
kevertünk) a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól
kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a
langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre
hűtőbe tesszük a krémünket. A tekercsekhez 7 tojásból piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk. Összeállítás: barna tészta krém szeletelt piskótatekercsek ráfektetve krém barna tészta Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény! |
|
|
|
 |
|