Hólabda torta Hozzávalók: A tésztához: 12 dkg liszt 10 dkg cukor 5 db tojás 3 dkg kakaó 0,5 csomag sütőpor 0,5 dl víz A krémhez: 2 csomag vaníliás cukor 4,5 dl tej 15 dkg porcukor 10 dkg étkezési keményítő 5 dkg kókuszreszelék A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj kókuszreszelék az oldalára szórva Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a kakaót, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A tésztát 26 cm-es kapcsos formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez 4 dl tejet felforralunk cukorral, az étkezési keményítőt elkeverjük 0,5 dl hideg tejjel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezután összekeverjük a forralt tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd az oldalára is teszünk, a végén az olvasztott csokoládéval vonjuk be. Én a torta tetejére egy kis krémbe tettem még kókuszreszeléket és abból formáztam a golyókat! |
|
 |
|