Gesztenyés szelet
 
Hozzávalók:
 
Piskóta:
4 tojás
4 ek víz
1 sütőpor
4 ek cukor
4 ek liszt
1,5 ek kakaópor
Krém:
1 cs vaníliás puding
3 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Töltelék:
1 cs gesztenyemassza
4 ek baracklekvár
2 ek kakaópor
1/2 kg keksz összetörve -  kevesebbet tegyünk bele, akkor jobb
3 dl tej
1/4 rumaroma

 
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sül, majd ha kihűlt kettévágjuk.
A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük.
A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük,de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell törni,de (a darált keksz az nem jó hozzá,azzal már próbáltam,de nagyon tömény a közepe tőle).

 
Összeállítás:
A csokis piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, majd simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta felét és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be.