|
Gesztenyés szelet Hozzávalók: Piskóta: 4 tojás 4 ek víz 1 sütőpor 4 ek cukor 4 ek liszt 1,5 ek kakaópor Krém: 1 cs vaníliás puding 3 dl tej 25 dkg margarin 20 dkg porcukor Töltelék: 1 cs gesztenyemassza 4 ek baracklekvár 2 ek kakaópor 1/2 kg keksz összetörve - kevesebbet tegyünk bele, akkor jobb 3 dl tej 1/4 rumaroma Elkészítés: A
tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a
vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport
és a kakaóport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás
sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral
bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 10-15
perc alatt készre sül, majd ha kihűlt kettévágjuk. A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük. A
töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük,de csak
közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni. A kekszet
minél kisebbre kell törni,de (a darált keksz az nem jó hozzá,azzal már
próbáltam,de nagyon tömény a közepe tőle). Összeállítás: A
csokis piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét,
majd simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet.
Ráborítjuk a piskóta felét és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be. |
|
|
|
|