Emeletes élvezet
 
Hozzávalók:
1. réteg: 25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg margarin,
5 dkg porcukor, kevés tej.
2. réteg: 25 dkg túró, ízlés szerint porcukor, 2 dl tejszín,
1 cs. vaníliás cukor.
3. réteg: 2 cs. Aranka vaníliás krémpor (lehet másik is, csak
hidegen kikeverhető legyen) 5 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor.
4. réteg: 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor.
A tetejére 5 dkg reszelt csokoládé.

 
Elkészítés:
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és
egy kevés tejjel.  Csak annyival, hogy linzertészta
keménységű legyen. Egy közepes tepsibe  (kb. 30x30-as)
vagy formába egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne
ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát,
A túrót, ha nagyon darabos, krémesítjük, összekeverjük a
porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert
tejszínnel, és a kekszre simítjuk.
Az Aranka krémport a tejjel elektromos habverővel
alaposan kikeverjük. Ezt a túrókrém tetejére simítjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, és vaníliás krémre
kenjük. A tetejére reszelt csokit szórunk, és a hűtőbe
tesszük tálalásig.
A tejszínhez egy kis zselatint vagy habfixálót keverhetünk,
akkor jobban megtartja az állagát.
Én Hullala tejszínt használok – így megfelelő lesz az állaga.