Duna hullám
 
Tészta hozzávalói  kb.22 x 32 cm-es tepsihez:
 30 dkg liszt
 25 dkg margarin
 25 dkg porcukor
 6 db tojás
 1/2 cs sütőpor
 1 cs vaníliás cukor
 2 ek kakaó
 
 1 üveg meggybefőtt (v. frissen szedett meggy) a szóráshoz.
 
Elkészítése:
A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük
hozzá a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként
keverjük hozzá a margarinos-tojásos masszához.
Ezután adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan
keverjük össze.
Az összekevert tésztát osszuk el kétfelé, majd az egyik feléhez keverjük
hozzá a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig a kakaót.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a sárga tésztát.
Ezután szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel, majd öntsük rá
a barna tésztát. A tészta tetejét egyenletesen simítsuk el.
Előmelegített sütőbe tegyük, majd közepes hőmérsékleten süssük
kb. 25-30 percig.
A tepsiben hűtsük ki egészen.

 
Krém hozzávalói:
 2 cs vaníliás pudingpor
 4 dl tej
 25 dkg margarin
 20 dkg porcukor

 
A pudingport keverjük össze a cukorral és a tejjel, állandó keverés mellett
pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.
A margarint kezdjük el kikeverni egy kevés, teljesen kihűlt pudinggal,
majd állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá a többi pudingos
masszát is.
A pudingos krémet egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tészta tetejére.

 
Csokoládémáz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek étolaj
kevés margarin

 
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd  adjuk hozzá az étolajat.
Gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és keverjük simára, ezután adjuk hozzá
a margarint.
Az olvasztott csokoládéval vonjuk be a pudingos krém tetejét.
Tegyük néhány órára hideg helyre a süteményt, hogy az ízek kellően
összeérjenek.