Diós zserbó
 
Tészta: 35 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg cukor, 20 dkg margarin,
vagy 15 dkg zsír, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, csipetnyi sütőpor.
Töltelék: 12 darált dió, 12 dkg cukor, sárgabarack lekvár.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt
élesztőt, a cukrot, a tojást, sütőport. A tésztát 3 részre
osztjuk.
Egy tésztát a kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük
sárgabarack lekvárral, rászórjuk a dió és cukor fele
keverékét, majd újra a tészta, töltelék, tészta.
Megszurkáljuk villával.
Ha meg van töltve 1 órán át kelni hagyjuk.
Megsütjük, ha kihűlt csoki mázzal vonjuk be. (tortabevonó)