Diós
pöffeteg
Hozzávalók:
24 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
12 dkg darált dió
1 teáskanál vanilia vagy rum aroma
15 dkg cukor
6 dkg vaj, vagy margarin
2 db tojás
Forgatáshoz:
kristálycukor
porcukor
Elkészítése:
A lisztet, a sót, a sütőport és
a darált diót szárazon összekeverem.
A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanília/rum
aromával,
majd egyenként alaposan belekeverem a tojásokat is.
A kétféle keveréket összeöntöm, alaposan összedolgozom, majd a tésztát
1 órára hűtőbe teszem.
Miután kivettem, diónyi golyókat formázok belőle. Ezeket először
kristálycukorba, majd porcukorba forgatom és sütőpapírral bélelt tepsibe
egymástól kis távolságra teszem.
Előmelegítem a sütőt 200 fokra, és 12-15 perc alatt megsütöm.
Negyedóránál tovább ne süssük, mert kiszáradnak!
Mire megsülnek, szépen megrepedeznek, kinyílnak.
Dobozolva néhány hétig eláll.
|
|
|
|