Csirkemell zöldségágyon
 
Hozzávalók:
2 csirkemell filé
20 dkg zöldhüvelyű bab
20 dkg bébirépa
20 dkg karfiol
20 dkg brokkoli
20 dkg gomba
(vagy 2 kis zacskó mirelit zöldségkeverék)
1 kis pohár zsírszegény tejföl, vagy kefir
2 dl tej
1 tk keményítő
1 ek pálmazsír / v. 2 ek olivaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld, zeller zöld ,
10 dkg sovány sajt reszelve
Só, fekete bors

 
Elkészítése:
 
 A csirkemelleket lapjával ketté vágjuk
 Sózzuk, borsozzuk, félre tesszük
 A zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát,
 rátesszük a babot és a répát, pár percig pároljuk.
 Hozzátesszük a kis rózsákra szedett karfiolt és a brokkolit,
 sózzuk, és még pár percig pároljuk
 (nem kell párolni, ha fagyasztott zöldséget használunk, mert az már blansírozva - előfőzve van)

 
 A tejfölbe belekeverjük a keményítőt, és az 1-1 tk finomra vágott /v szárított/ zöldfűszert és  
 beletesszük a zúzott fokhagymát.
 Felhígítjuk a tejjel.
 Egy közepes tepsibe beleborítjuk az előpárolt zöldségeket,
 ráhelyezzük a csirkemelleket.
 Ráöntjük a fűszeres tejfölt
 Megszórjuk a melleket a reszelt sajttal
 25-30 percig 150 C-on készre sütjük

 
Tálalása:
A csirkemell mellé halmozzuk az alatta sült zöldségeket és friss, vegyes zöldsalátával kínáljuk