|
Csirkemell zöldségágyon Hozzávalók: 2 csirkemell filé 20 dkg zöldhüvelyű bab 20 dkg bébirépa 20 dkg karfiol 20 dkg brokkoli 20 dkg gomba (vagy 2 kis zacskó mirelit zöldségkeverék) 1 kis pohár zsírszegény tejföl, vagy kefir 2 dl tej 1 tk keményítő 1 ek pálmazsír / v. 2 ek olivaolaj 1 közepes fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma petrezselyemzöld, zeller zöld , 10 dkg sovány sajt reszelve Só, fekete bors Elkészítése: A csirkemelleket lapjával ketté vágjuk Sózzuk, borsozzuk, félre tesszük A zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a babot és a répát, pár percig pároljuk. Hozzátesszük a kis rózsákra szedett karfiolt és a brokkolit, sózzuk, és még pár percig pároljuk (nem kell párolni, ha fagyasztott zöldséget használunk, mert az már blansírozva - előfőzve van) A tejfölbe belekeverjük a keményítőt, és az 1-1 tk finomra vágott /v szárított/ zöldfűszert és beletesszük a zúzott fokhagymát. Felhígítjuk a tejjel. Egy közepes tepsibe beleborítjuk az előpárolt zöldségeket, ráhelyezzük a csirkemelleket. Ráöntjük a fűszeres tejfölt Megszórjuk a melleket a reszelt sajttal 25-30 percig 150 C-on készre sütjük Tálalása: A csirkemell mellé halmozzuk az alatta sült zöldségeket és friss, vegyes zöldsalátával kínáljuk |  |  |
|