|
Brownie cake 20 dkg vaj, 7 evőkanál kakaópor, 22 dkg finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 28 dkg cukor, csipet só, vaníliarúd, 2 tojás, 15 dkg tejföl, szeletelt mandula a tetejére. A sütőt 175 fokra, légkeverésest 160 fokra melegítjük. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport, valamint 1,25 dl vizet. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk, és elkeverjük a cukorral és a sóval. A vanília rudat hosszában felvágjuk, kikaparjuk a belsejét és a liszthez adjuk. A kakaós vajat, a tojásokat és a tejfölt alaposan összekeverjük és az egészet összedolgozzuk a liszttel. A tésztát közepes tepsibe töltjük. (A tészta tetejére tehetünk szeletelt mandulát, amit kevés porcukorral és pici vízzel összekeverünk, majd elosztjuk a sütin, mielőtt berakjuk a sütőbe.) kb. 45 percig sütjük, majd kihűtjük. (vaníliarúd helyett a vaníliás cukrot is lehet használni, akkor picit kevesebb sima cukor kell. A kakaós vajat ki kell kissé hűteni, mielőtt beletesszük a tejfölt és a tojásokat.) Krém: 2 egész tojás 12 dkg kristálycukor 4 dkg kakaó Ezt jól összekeverjük és lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük. Utána belekeverünk 12 dkg vajat, jól kihűtjük és kikeverjük jó habosra. A lapjában félbevágott tésztát ezzel töltjük, majd kis kockákra szeleteljük és a hűtőbe tesszük, hogy jól kifagyjon. Lekvárral is szoktam tölteni. A krémből lehet fél adagot is készíteni. És akkor lehet egyik fele krémes, a másik pedig baracklekváros. Még egy ötlet: A tésztát megsütöd – mandula nélkül. Töltelék sem kell! Ha kihűlt, akkor bevonod csokimázzal! |
 |
 |
 |
|