|
Briós Hozzávalók: 50 dkg. liszt 5 dkg vaj 7 dkg porcukor 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 3 db.tojás sárgája csipet só 1 db tojás a lekenéshez 3 dkg cukor a briósok tetejére Elkészítés: Az élesztőt, 2 evőkanál liszttel, a tej egy részével pici cukorral megkelesztem. (kb. 10-15 perc) A
lisztet dagasztótálba szórom, hozzáadom a többi alapanyagot, és a
felfuttatott élesztőt. Sima tésztává gyúrom. 20 percig meleg helyen
kelesztem. A megkelt tésztát átgyúrom, 32 darab 15 cm-es rudakká sodrom. Brióssá formázom.
 Megkenem egy pici vízzel felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsin 40 percig újra kelesztem. Ismét megkenem a tojással, megszórom kristálycukorral és 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm |
 |
|