Bonbonmeggyes szelet

 
Tészta:
5 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál kakaópor
5 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
30 dkg liszt

 
Piskóta:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

 
Krém:
1 üveg magozott meggy
1 bonbonmeggy aroma
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
5 dl tej
25 dkg margarin
(ha nem kapunk bonbonmeggy aromát, akkor cherry brandyval is jó)

 
Máz:
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
kevés étolaj, margarin

 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35 x 27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt kész.
A piskótát is megsütjük.
A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet, és a felkockázott piskótát. A kész krémet betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal.
Egy éjszakát puhulni hagyjuk.