|
Bonbonmeggyes szelet Tészta: 5 dkg cukor 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál kakaópor 5 dkg margarin 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 2 tojássárgája 30 dkg liszt Piskóta: 6 evőkanál liszt 6 evőkanál cukor 6 tojás 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor Krém: 1 üveg magozott meggy 1 bonbonmeggy aroma 20 dkg porcukor 4 evőkanál liszt 5 dl tej 25 dkg margarin (ha nem kapunk bonbonmeggy aromát, akkor cherry brandyval is jó) Máz: 20 dkg tortabevonó étcsokoládé kevés étolaj, margarin Elkészítés: A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35 x 27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt kész. A piskótát is megsütjük. A
krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert
margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett
meggyet, és a felkockázott piskótát. A kész krémet betöltjük a két lap
közé, majd bevonjuk a csokimázzal. Egy éjszakát puhulni hagyjuk. |
|
|