Baconos csirkemell őzgerincformában
 
Hozzávalók:
ˇ    90 dkg csirkemell
ˇ    1 nagy dobozos tejföl
ˇ    3 ek liszt
ˇ    2 db tojás
ˇ    15 dkg trappista sajt
ˇ    2 db kockasajt
ˇ    350 g füstölt baconszalonna
ˇ    fél marék friss petrezselyemzöld
ˇ    2 gerezd fokhagyma
ˇ    bors
ˇ    só
ˇ    vaj
ˇ    zsemlemorzsa

 
Lekenéshez:
ˇ    2 ek tejföl
ˇ    5 dkg sajt

 
Elkészítés:
1.    A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
2.    Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3.    Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajttal, lereszelt fokhagymákkal, 2 db mackósajttal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel.  Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet.
4.    Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsát szórunk bele, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából. Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát.
5.    Lekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
6.    50 percig sütjük. Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon.
7.    Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással tálaljuk.

 
Én melegen tálaltam, sült krumplival és tartármártással, de hidegtálra is elkészíthetjük