Árvácska
 
Rózsaszín piskóta (kicsi őzgerincben):
3 tojás sárgája, 3 evőkanál cukor. Habosra keverni és
beletenni sütőport, 2 db puncs pudingport és a tojások
felvert fehérjét – sütni.

 
Barna piskóta (kicsi őzgerincben):
3 tojás sárgája, 3 evőkanál cukor. Habosra keverni és
beletenni sütőport, 2 db csokis pudingport és a tojások
felvert fehérjét – sütni.

 
Alap tészta – akkora tepsiben, hogy 3x férjen bele az őzgerinc:
6 tojás sárgára, 6 evőkanál cukor. Habosra keverni és
beletenni 6 evőkanál lisztet (vegyesen – 3 evőkanál sima
liszt, 3 evőkanál rétesliszt), sütőport, és a tojások felvert
fehérjét – sütni.
Amint megsült, még melegen feltekerjük a  két őzgerinccel.

 
Krém:
3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 7 evőkanál cukor,
1 vaníliás cukor. Ezeket felfőzzük. Ha kihűlt belekeverünk
30 dkg RÁMA margarint.

 
Összeállítás:
Miután kihűltek a tészták, kigöngyöljük őket, az őzgerincben
sült piskótákat hosszában kettévágjuk. Az alaptésztát
megkenjük a krémmel, az őzgerinceket is, úgy hogy egymás
mellett más színű piskóta legyen. Közéjük is tegyünk krémet.
Majd helyezzük rá az alaptésztára és tekerjük fel, mint a
piskótatekercset. Kívülről is kenjük be krémmel és
reszeljünk rá étcsokit.