|
Árvácska Rózsaszín piskóta (kicsi őzgerincben): 3 tojás sárgája, 3 evőkanál cukor. Habosra keverni és beletenni sütőport, 2 db puncs pudingport és a tojások felvert fehérjét – sütni. Barna piskóta (kicsi őzgerincben): 3 tojás sárgája, 3 evőkanál cukor. Habosra keverni és beletenni sütőport, 2 db csokis pudingport és a tojások felvert fehérjét – sütni. Alap tészta – akkora tepsiben, hogy 3x férjen bele az őzgerinc: 6 tojás sárgára, 6 evőkanál cukor. Habosra keverni és beletenni 6 evőkanál lisztet (vegyesen – 3 evőkanál sima liszt, 3 evőkanál rétesliszt), sütőport, és a tojások felvert fehérjét – sütni. Amint megsült, még melegen feltekerjük a két őzgerinccel. Krém: 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 7 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. Ezeket felfőzzük. Ha kihűlt belekeverünk 30 dkg RÁMA margarint. Összeállítás: Miután kihűltek a tészták, kigöngyöljük őket, az őzgerincben sült piskótákat hosszában kettévágjuk. Az alaptésztát megkenjük a krémmel, az őzgerinceket is, úgy hogy egymás mellett más színű piskóta legyen. Közéjük is tegyünk krémet. Majd helyezzük rá az alaptésztára és tekerjük fel, mint a piskótatekercset. Kívülről is kenjük be krémmel és reszeljünk rá étcsokit. |
|
|
|