Almás szelet vaníliapudinggal
 
Hozzávalók:
 
20 dkg zsír, vagy margarin (Én margarin)
50 dkg liszt
csipet só
20 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor

 
A töltelékhez:
 
4 evőkanál gríz (búzadara)
6 nagyobb alma
1,2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
9 evőkanál cukor

 
Elkészítése:
 
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és
meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt,
de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor készen van, fóliába csomagoljuk
és egy órára hűtőbe tesszük.
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe
tesszük. (Nyújtás közben vigyázzunk, mert a tészta könnyen szakad.)
A grízzel megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük
és ráhalmozzuk.
A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon
megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd
rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni,
porcukrot szórunk rá és szeletelhetjük.