|
Almás túrós pitetorta Tészta: 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg cukor, 7.5 dkg margarin Töltelék: 50 dkg savanykás alma, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 ek. étkezési keményítő, reszelt citromhéj, 1 ek. citromlé. A
tésztához a keményítőt elkeverjük a liszttel, majd összedolgozzuk a
tojással, cukorral,meg a margarinnal. Cipóvá formázzuk, frissen tartó
fóliában kb 30 percre a hűtőbe tesszük. A meghámozott almákat négybe
vágjuk, magházukat kiemeljük. A tészta kétharmadával kibélelünk egy
kapcsos tortaformát /24 cm, nekem 26 cm-es/ , a maradék tésztát 2 cm-es
csíkká nyújtjuk és a forma oldalára tapasztjuk. A széleket
összenyomkodjuk. A tésztára rakosgatjuk az almagerezdeket. A
túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojássárgájával, cukorral,
keményítővel, citromhéjjal, citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük
és a túrómasszába forgatjuk. Az almára simítjuk és 180 fokra
előmelegített sütőben kb 40-45 percig sütjük |
 |  |
|
|