Almás túrós pitetorta
  
Tészta:
5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg cukor,
7.5 dkg margarin

 
Töltelék:
50 dkg savanykás alma, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás,
5 dkg cukor, 2 ek. étkezési keményítő, reszelt citromhéj,
1 ek. citromlé.

 
A tésztához a keményítőt elkeverjük a liszttel, majd összedolgozzuk a tojással, cukorral,meg a margarinnal. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliában kb 30 percre a hűtőbe tesszük. A meghámozott almákat négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A tészta kétharmadával kibélelünk egy kapcsos tortaformát /24 cm, nekem 26 cm-es/ , a maradék tésztát 2 cm-es csíkká nyújtjuk és a forma oldalára tapasztjuk. A széleket összenyomkodjuk. A tésztára rakosgatjuk az almagerezdeket.
A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojássárgájával, cukorral, keményítővel, citromhéjjal, citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük és a túrómasszába forgatjuk. Az almára simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 percig sütjük